Kisoroszi településfejlesztési koncepció
2017. január 31. írta: Kisoroszi Online szerkesztő

Kisoroszi településfejlesztési koncepció

A híd pontos helyének meghatározását és kialakításának módját rendkívül körültekintően kell végezni, hiszen a későbbi híd Kisoroszi arculatának meghatározó eleme lesz, mely az Ófalu értékes szerkezetére és településképére nem lehet kedvezőtlen hatással.

Kisoroszi Településfejlesztési koncepció, részlet

telepules_fejleszes.jpg

„Kisoroszi több évszázados múltra visszatekintő település, ahol az építészeti értékek kiemelkedően magas arányban maradtak fenn az Ófaluban. A hagyományos építészet jellemzői közül a településközpontban megjelenő hagyományos település szerkezet, valamint az egységes utcakép maradt fenn szinte változatlan formában, valamint számos, elsősorban lakóépület őrzi még a térségre jellemző, hagyományos építészeti vonásokat”

 „A terv a közlekedési kapcsolatok bővítése érdekében egyrészt tervezett kerékpárutat jelöl az 1113 sz. összekötő út nyomvonala mentén, amely a Rév utcába köt be, másrészt a településszerkezeti terv feltüntet egy tervezett gyalogos-kerékpáros hidat is a Szentendrei-Duna-ágon. Utóbb pontos helyének meghatározását és kialakításának módját rendkívül körültekintően kell végezni, hiszen a későbbi híd Kisoroszi arculatának meghatározó eleme lesz, mely az Ófalu értékes szerkezetére és településképére nem lehet kedvezőtlen hatással.”

süti beállítások módosítása