A Kisorosziban lévő Rácz Fogadó séfje, Csillik Gábor, a Duna TV CSALÁD-BARÁT műsorának volt a vendége
Fotó Médiaklikk: Csillik Gábor séf, Rácz Fogadó
Kakukkfüves báránygerinc medvehagymás burgonyapürével
Csillik Gábor receptje:
Hozzávalók:
- 1db tisztított báránygerinc
- 2 ág friss kakukkfű
- frissen őrölt fekete bors, só
- kevés olíva olaj
- 80 dkg főtt burgonya
- csipet szerecsendió
- 1 csokor friss medvehagyma
- 1 ek vaj
- 1 dl zsíros tej
Elkészítés:
A megtisztított, lehártyázott bárányhúst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és bedörzsöljük egy kevés olajjal.
Előmelegített serpenyőben minden oldalát 1 percig sütjük, majd 165˚C-ra melegített sütőben pár percig sütjük. A sütőből kivéve 10perc/kg ideig alufóliával óvatosan letakarva pihentetjük. A serpenyőben visszamaradt sütőzsiradékhoz kevés vajat adunk, amivel a felszeletelt husit tálaláskor meglocsoljuk.
A körethez elkészítjük a burgonyapürét kevés tejjel és vajjal, amihez kevés szerecsendiót és apróra vágott medvehagymát adunk, de csak miután összetörtük a burgonyát!
Kisoroszi Online