Csillik Gábor: az ételek elkészítéséhez hazai alapanyagokat használunk
2018. május 03. írta: Kisoroszi Online szerkesztő

Csillik Gábor: az ételek elkészítéséhez hazai alapanyagokat használunk

A Kisorosziban lévő Rácz Fogadó séfje, Csillik Gábor, a Duna TV CSALÁD-BARÁT műsorának volt a vendégecsillig_gabor_ok.png

Fotó Médiaklikk: Csillik Gábor séf, Rácz Fogadó 

Kakukkfüves báránygerinc medvehagymás burgonyapürével

Csillik Gábor receptje:

Hozzávalók:

  • 1db tisztított báránygerinc
  • 2 ág friss kakukkfű
  • frissen őrölt fekete bors, só
  • kevés olíva olaj
  • 80 dkg főtt burgonya
  • csipet szerecsendió
  • 1 csokor friss medvehagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 dl zsíros tej

Elkészítés:

A megtisztított, lehártyázott bárányhúst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és bedörzsöljük egy kevés olajjal.

Előmelegített serpenyőben minden oldalát 1 percig sütjük, majd 165˚C-ra melegített sütőben pár percig sütjük. A sütőből kivéve 10perc/kg ideig alufóliával óvatosan letakarva pihentetjük. A serpenyőben visszamaradt sütőzsiradékhoz kevés vajat adunk, amivel a felszeletelt husit tálaláskor meglocsoljuk.

A körethez elkészítjük a burgonyapürét kevés tejjel és vajjal, amihez kevés szerecsendiót és apróra vágott medvehagymát adunk, de csak miután összetörtük a burgonyát!

 Kisoroszi Online

 

 

 

süti beállítások módosítása