Elképzelhető egy hulladék nélküli világ?
2018. június 16. írta: Kisoroszi Online szerkesztő

Elképzelhető egy hulladék nélküli világ?

A hét híre Áder János ajánlásával 2018. 24. hét

„Elképzelhető egy hulladék nélküli világ?” Teszi fel a kérdést a Tőzsdefórum. Mi is a körforgásos gazdaság? Miért több, mint újrahasznosítás? A becslések szerint a termékgyártás során felhasznált anyagok csupán egy százaléka marad „használatban” hat hónappal az értékesítés után. Ma a világ top 100 vállalatának közel fele rendelkezik már olyan koncepcióval, amelynek célja, hogy az általuk felhasznált anyagok folyamatosan használatban maradjanak.

gumi.jpg

Többször elkoptathatjuk – a Timberland gumiabroncsok strapabíró bakancsok talpán kezdenek új életet Fotó: www.timberlandtires.com
A globális megatrendek – mint az erőforrás-szűkösség, technológiai áttörések és új generációk megjelenése – olyan környezetet hoznak létre, melyben pazarlás, ha a termékek a szemétlerakóban végzik. Azok a vállalatok, amelyek felismerik a termékek, anyagok életciklusának kiterjesztésében rejlő kiaknázatlan potenciált, új piacokra léphetnek be, költségeket takaríthatnak meg, és növelhetik fogyasztóik bizalmát” – mondta Osztovits Ádám, a PwC Magyarország Üzleti tanácsadás üzletágának vezető cégtársa a tozsdeforum.hu-nak.
A teljes cikk itt olvasható
süti beállítások módosítása