A klímaváltozás már a hazai erdők légkörét és élőhelyeit is megváltoztatja
2018. június 07. írta: Kisoroszi Online szerkesztő

A klímaváltozás már a hazai erdők légkörét és élőhelyeit is megváltoztatja

A klímaváltozás egyik jele a saját bőrünkön is tapasztalt felmelegedés: a Föld öt legmelegebb évét 2010 után éltük át.

A klímaváltozás korunk egyik legnagyobb környezeti kihívását jelenti. A legösszetettebb földi életközösségnek számító erdőségek a klímaváltozás következményeként nemcsak jelentős változásokon mennek keresztül, hanem tudatos tevékenységgel, odafigyeléssel fenntartható eszközt jelentenek a klímaváltozás káros hatásainak mérséklésében is.

klima_erdo_vagott.pngA Kárpát-medence élővilága különösen érzékeny a környezeti változásokra, a klímaváltozás hatásai a hazai erdőkben már napjainkban is érezhetők. Nem dughatjuk homokba a fejünket, mert mindezek nem rajtunk kívül álló, tőlünk független folyamatok: napi életvitelünkkel befolyásoljuk, befolyásolhatjuk őket. Így ha okosan sáfárkodunk a környezeti örökségünkkel, akkor élhető környezetet hagyhatunk örökül utódaink számára.

Milyen jelei vannak a klímaváltozásnak a magyar erdőkben? Mivel tudják az egyes fák és a kiterjedt erdőségek a klímaváltozás hatásait mérsékelni?

Mit tehet az ember, ha tudja azt, hogy erdeink jövője szorosan összekapcsolódik a következő generációk jövőjével? Figyeljünk oda, és óvjuk erdeinket, mert segítenek a klímaváltozás elleni küzdelemben!

 A teljes cikk itt olvasható

süti beállítások módosítása